Mięta pieprzowaUprawiaj miętę w swoim domowym ogrodzie!Mięta pieprzowa jest jak MacGyver wśród ziół świata, przydatna we wszystkim od deserów, herbat, zup, do marynat mięsnych i wielu innych.Orzeźwiające liście mięty pieprzowej dają uspokojenie i mają właściwości oczyszczające. Jest ona również bogatym źródłem manganu, miedzi i witaminy C.Korzyści Click & Grow PEPPERMINT:
Mentha X piperitaJadalna roślina.Kiełki za: 1 - 3 tygodnieTrwa do: 12 tygodniZakres temperatur: 18-30 ° CMięta pieprzowa na początku jest trochę powolna, ale kiedy już zacznie, szybko wyrośnie wiele łodyg. Za około miesiąc powinna być gotowy do pierwszego zbioru.Upewnij się, że mięta pieprzowa nie dosięga lampy! Łodygi, które dotarły do lampy, mogą się spalić i brązowieć.Jeśli niektóre dolne liście starzeją się i brązowieją, możesz odciąć łodygę - nowa łodyga wkrótce wyrośnie.